In

Iată ce își dorea Hana anul trecut..
Din păcate dorința ei nu s-a împlinit.. 😥

Acum 3 zile Hana și-a sărbătorit ziua de naștere tot în Arabia Saudită departe de mama pe care o iubește nespus, departe de familia ei maternă care a crescut-o și departe de București, orașul în care și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei sale..

Au trecut 1630 de zile de când Hana a fost smulsă chiar de către tată din brațele mamei ei într-o închisoare saudită.

1630 de zile de când Hana și Adriana nu s-au mai văzut.

Au trecut alte 552 de zile de când tatăl a descoperit și ultima modalitate de comunicare directă dintre Hana și mama ei și a eliminat-o și pe aceasta.

552 de zile de când Hana și mama ei, Adriana nu mai știu nimic una despre cealaltă..

În tot acest timp, Ambasada României din Riad nu a vizitat-o pe Hana nici măcar o singură dată.

În tot acest timp, Adriana, Monica și Ana, mama, sora și bunica Hanei din România nu au renunțat nicio clipă la ea și nu au încetat să facă tot ce le stă în puțință pentru a o readuce #acasă..

Aseară Dl. Ministru Teodor Meleșcanu ne explica cu emfază cum Ministerul va emite bietei românce sechestrate în Italia timp de 10 ani..! ..actele necesare ei și copiilor, cu alte cuvinte, își va face post-factum minima datorie..

Când ne va vorbi Dl. Meleșcanu și despre Hana și sechestrul la care este supusă și astăzi de către tată și familia paternală în Arabia Saudită?

Această înregistrare video este dovada că minorul Hana Al Otaiby, cetățean român și european cu drepturi depline solicită reunirea cu mama sa.

În legislația europeană, Carta drepturilor fundamentale a UE recunoaște la articolul 24 alineatul (3) în mod expres dreptul fiecărui copil de a întreține relații personale cu ambii părinți, precum și cel fi ascultat în orice procedură judiciară sau administrativă care îl privește. http://bit.ly/2ic1lqP

Convenția pentru Drepturile Copilului în Islam, adoptată în 2005 la Sana'a, Yemen și la care Arabia Saudită este semnatară, prevede la articolul 8, aliniatul 2 că „nici un copil nu va fi despartit de părinții lui/ei, împotriva voinței sale”, iar la aliniatul 4 „copilului i se va permite să părăsească statul/țara, pentru a fi împreună cu părinții lui/ei sau cu oricare dintre ei, în altă țară.” http://bit.ly/2ibh7lE

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Riad cunoaște situația Hanei încă de pe vremea când aceasta și mama ei erau sechestrate împreună în Arabia Saudită, adică de peste 5 ani și jumătate.

A cunoscut-o pe această cale și pe parcursul celor 51 de zile de detenție abuzivă pe care Adriana le-a suportat într-o închisoare saudită.

O cunoaște în mod direct de mai bine de 4 ani, de la începutul toamnei anului 2013 când Adriana a fost pentru prima dată în persoană la Minister..

Lipsa de implicare atâția ani a MAE în apărarea unui cetățean al său minor care este și astăzi privat de cele mai elementare drepturi ale sale la un trai normal, începând de la hrană până la dreptul de a fi cu mama sa.. este dovada cea mai clară că acestor politicieni și acestor elite administrative nu le pasă de cetățenii pe care ar trebui să îi servească.. decât cel mult atunci când presa și autoritățile din altă țară - eventual, și-au făcut deja datoria..

Hana a vorbit.

MAE aude?

#HANA ❤️💛💙
#SAVEHANA #HanaAcasă #MAE #MinisterulAfacerilorExterne #TeodorMeleșcanu

PS. ministru@mae.ro / cabinet.ae@mae.ro / drco@mae.ro
Aceasta este modalitatea de contact indicată în 2017 de către pagina de fb a MAE, email..
Dacă cineva are răbdarea de a posta acest mesaj domnului Ministru Teodor Meleșcanu sau domnului Ministru Delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu ori Departamentului Consular.. vă mulțumim. Noi sigur o vom face.

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.