In

Documente


Copie apostilată a certificatului de căsătorie care demonstrează că Hana este rezultatul unei căsătorii civile românești supusă legilor din România, nicidecum al vreunei uniuni religioase saudite supusă Sharia. Originalul se află și astăzi, în mod fraudulos, în posesia soțului saudit.
                   

Copie a certificatului de naștere al Hanei ce demonstrează că Hana este cetățean român, cu CNP românesc și având drepturile depline ale unui cetățean român. Aceste drepturi inalienabile au fost neglijate și abuzate până în prezent de către statul român și reprezentanții săi la Riad. Și originalul acestui document a fost sechestrat ilegal de către tatăl Hanei, atunci când acesta a abandonat domiciliul comun din Arabia Saudită.

Hana și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei în România, în București și Sinaia, în condiții ideale pentru un copil în creștere, alături de familia maternală, de bunica și sora ei, înconjurată de căldură și dragoste. În toate perioadele în care au vizitat sporadic Arabia Saudită, neacceptate de către familia paternă saudită, Hana și mama ei, Adriana Al Otaiby au locuit doar în hoteluri, sub presiunea fie a datoriilor restante, fie mai târziu, chiar a celor exercitate direct de către tatăl Hanei ca ele să fie evacuate.

Două note de plată indicând datoriile acumulate și neplătite de către tatăl Hanei la Hotelul „Dream Stars” din Riad.

Note de evacuare.


Tatăl Hanei este somat în mod repetat de către poliția civilă să achite restanțele și facturile curente hoteliere ale soției și fiicei, în calitate de unic posibil întreținător în Arabia Saudită. În toate perioadele în care au vizitat regatul saudit, Hana și Adriana au supraviețuit numai datorită sprijinului financiar al familiei materne din România.
Deoarece tatăl Hanei a refuzat permanent să o învețe limba arabă, atunci când a fost înscrisă totuși la școală în Arabia Saudită, notificările despre imposibilitatea vreunui act pedagogic cu un copil care nu înțelege limba de predare au curs.


Cetățeanul saudit pretinde a fi desfăcut căsătoria civilă românească prin divorț de tip religios islamic și solicită compensații financiare pentru o nouă căsătorie de la Adriana în schimbul custodiei Hanei și dreptului celor două de a părăsi regatul și a reveni în România. 
Citații pentru procesul de custodie, ulterior comasat cu cel legat de achitarea cheltuielilor restante.

Cu 5 zile înainte de pronunțarea sentinței de custodie, Hana și Adriana sunt ridicate dintr-un parc de către Poliția Religioasă și sechestrate în interiorul penitenciarului de femei Malaz. Adriana este acuzată de „imoralitate” deoarece a fost surprinsă vorbind într-un loc public cu un bărbat care nu îi era rudă, respectiv șoferul de taxi yemenit care acceptase să le transporte pe ea și Hana prin această metropolă necunoscută în care fuseseră abandonate - fără nici un sprijin și fără posibilitatea de a părăsi Arabia Saudită și a reveni în România fără acordul sponsorului saudit. Prezența în penitenciar a soțului saudit și a unui frate al său polițist indică faptul că acțiunea a fost înscenată cu scopul de a le separa pe Hana și Adriana. 

Acolo, tatăl Hanei a intervenit el însuși fizic pentru a le separa pe Hana și Adriana. Nu era pentru prima dată când mama și fiica suportau violența fizică a cetățeanului saudit.

Procesul trenează. În timpul detenției ulterioare ilegale  a fiicei sale, mama Adrianei, bunica maternă a Hanei solicită din România, conform inclusiv preceptelor Sharia privind linia de custodie, încredințarea custodiei Hanei. Cererea, trimisă printr-un avocat saudit, nu a ajuns niciodată la tribunal pentru a fi admisă în proces.
A doua parte a procesului de custodie se desfășoară pe parcursul celor 51 de zile în care Adriana, înregistrată sub nume greșit, este sechestrată ilegal în penitenciarul Malaz. Adusă cu lanțuri la picioare și cătușe la mâini la tribunal, după amenințări cu decapitarea, biciurea publică sau detenția perpetuă, terorizată psihic, Adriana semnează în cele din urmă, la presiunea soțului și complicilor săi, declarația prin care cedează custodia Hanei. 

Așa cum Adriana însăși declară: „Eu n-am semnat renunțarea la custodia Hanei - mi-am semnat singură punerea în libertate.” Pentru a putea lupta mai departe, pentru Hana.

Ulterior, sentința tribunalului în procesul de custodie notează renunțarea la drepturi cuprinsă în declarația Adrianei ca motiv unic pentru încredințarea custodiei Hanei către tatăl său. Însă declarația a fost obținută după luni de abandon paternal și marital, după o acuzație fictivă de imoralitate, în timpul detenției ilegale a Adrianei, prin șantaj și amenințări la adresa siguranței Adrianei și Hanei, cu complicitatea unor autorități saudite și românești din Riad.
Comunicare MAE care confirmă că eliberarea Adrianei din penitenciar a fost obiectul de șantaj pentru a o determina să semneze cedarea custodiei Hanei și că a depins în mod direct și unilateral de voința soțului.
La scurt timp după încheierea procesului, Adriana este eliberată din penitenciar și sub „protecția” Ambasadei României este practic expulzată din Arabia Saudită în România, fără a se întrezări până astăzi vreo posibilitate ca mama și fiica să fie reunite.

Au trecut mai bine de patru ani și jumătate de când Adriana luptă inegal cu un sistem românesc inapt și nepăsător și cu legi străine religioase discriminatorii, discreționare și aleatorii - pentru a-și recupera copilul.

A trecut mai bine de un an și jumătate de când tatăl și familia paternă au tăiat orice cale de comunicare dintre Adriana și Hana, ele nemaiștiind nimic una despre cealaltă de atunci.

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.